Page 145 - Athens-Riviera-Summer-25
P. 145

ATHENS RIVIERA JOURNAL
 gourmet getaway




 Flavor        σε εναν προορισμο όπως η Μύκονος, όπου η γαστρονομία

               συναντά τη δυναμική της μοναδικής εμπειρίας, η μαγειρική
               δεν είναι απλώς τέχνη — είναι τρόπος έκφρασης και ουσι-
 Visionary     αστική φιλοξενία. Αυτός είναι και ο δρόμος που ακολουθεί
               ο Executive Chef  Παναγιώτης Τσουκάτος μέσα από τη μα-
               κρόχρονη διαδρομή του στα ξενοδοχεία Korali, Kyma, Naia
               Kove της Myconian Collection Hotels & Resorts.
               Η Μύκονος είναι ένας παγκόσμιος γαστρονομικός προο-
               ρισμός. Πώς αυτή η μοναδική ενέργεια και οι πρώτες ύλες
 Through consistency, technical   του νησιού εμπνέουν και διαμορφώνουν τη δημιουργική
 precision, and a deep respect   σας διαδικασία για τα πιάτα σας στα τρία εστιατόρια της
               Myconian Collection Hotels & Resorts, Baos – Fine Dining
 for Greek gastronomy,   στο Myconian Korali, Noa – Traditional Greek Cuisine στο

 Panagiotis Tsoukatos,   Μyconian Κyma και Ena Restaurant στο Myconian Kove;
               Η δημιουργική μας διαδικασία στην κουζίνα της Myconian
 Executive Chef   Collection ξεκινά πάντα από τη βαθιά μας επιθυμία να προ-
               σφέρουμε εμπειρίες και όχι απλώς γεύματα. Καθώς η Μύκο-
 of the Myconian Collection,   νος προσελκύει ίσως τους πιο απαιτητικούς και διεθνώς κα-
 crafts a cuisine defined by   ταρτισμένους επισκέπτες στον κόσμο, το βασικό μας μέλημα
               – και ταυτόχρονα έμπνευση – είναι να τους ικανοποιήσουμε
 identity and substance.  πλήρως. Είτε βρίσκονται στο τραπέζι είτε στο δωμάτιό τους,
               στόχος μας είναι να νιώσουν ότι έχουν ζήσει κάτι αυθεντικό
 Με συνέπεια, τεχνική ακρίβεια   και αξέχαστο. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από

 και βαθύ σεβασμό στην   το άριστο, ακόμα κι αν αυτό έχει κόστος, γιατί πιστεύουμε   At Baos, a proud Relais & Châteaux restaurant, traditional flavors like red mullet ‘savoro’
                                                                                      and premium meats are elevated into true works of culinary art.
               πως η γαστρονομία με ταυτότητα και η προσοχή στη λεπτομέ-
 ελληνική γαστρονομία,   ρεια είναι ο μόνος τρόπος να τιμήσεις τον επισκέπτη σου. Τα   Στο Baos, μέλος των Relais & Châteaux, οι παραδοσιακές γεύσεις — από το μπαρμπούνι σαβόρο
                                                                             μέχρι τα εκλεκτά κρέατα — μεταμορφώνονται σε αληθινά έργα γαστρονομικής τέχνης.
               τοπικά υλικά μάς καθοδηγούν – από τα φρέσκα θαλασσινά,
 ο Παναγιώτης Τσουκάτος,   τα μυρωδικά μέχρι τα ολόφρεσκα λαχανικά του νησιού, τα
 Executive Chef στη Myconian   παραδοσιακά τυριά και το αλάτι που συλλέγουμε με το χέρι
               από τη Δήλο. Όλα προσπαθούμε να τα ερμηνεύσουμε μέσα
 Collection, χτίζει μια κουζίνα   από σύγχρονες τεχνικές, διατηρώντας όμως την ψυχή και τη
               γευστική τους ταυτότητα. Κάθε πιάτο που δημιουργούμε εί-
 με ταυτότητα και ουσία.  ναι ένας διάλογος ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη
               αισθητική, μεταξύ του τόπου και των ανθρώπων του.
               Στο βραβευμένο, με Χρυσό Σκούφο 2025, ένα αστέρι FNL
 Interview by  DESPOINA  SAMPSON
               στα FNL AWARDS 2025 και τον Χρυσό Φοίνικα στα Flag
 I  n a destination like Mykonos, where gastronomy   τα πιάτα, αλλά και η ονειρική μελωδία από το βιολί της
               Trophy Restaurant Awards, Baos, η θέα, η ατμόσφαιρα,
 meets the energy of a truly unique experience, cook-
               Μαρία Μιχαλάκα που παίζει ζωντανά,  δημιουργούν μια
 ing is not just an art — it’s a form of expression and a
               μοναδική «παράσταση». Ποια είναι η τελευταία «πινελιά»,
 true act of hospitality. This is the path Executive Chef
               η «υπογραφή» σας, που βάζετε σε κάθε πιάτο πριν φύγει
 Panagiotis Tsoukatos has been following throughout
 his long-standing journey across the Myconian Col-
               Η τελευταία «πινελιά» είναι πάντα η τελική οπτική επαφή με το
 lection Hotels & Resorts: Korali, Kyma, and Kove.  από την κουζίνα;
               πιάτο, ώστε να σιγουρευτώ ότι κάθε στοιχείο βρίσκεται στη σω-
 Mykonos is a global gastronomic destination. How do   στή θέση, με απόλυτη ισορροπία, αρμονία και αισθητική. Είναι
 the island’s unique energy and local ingredients inspire   η στιγμή που, πριν φύγει από την κουζίνα, το πιάτο πρέπει να
 and shape your creative process for the dishes served at   «μιλά» χωρίς λόγια. Όμως, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο,
 the three restaurants of Myconian Collection Hotels &   έχει προηγηθεί ατέλειωτη δουλειά, ακρίβεια, πάθος και φροντί-
 Resorts — Baos Fine Dining at Myconian Korali, Noa –   δα. Κάθε παρασκευή, κάθε υλικό, κάθε τεχνική έχει περάσει από
 Traditional Greek Cuisine at Myconian Kyma, and Ena   πολλαπλά στάδια σκέψης και δοκιμών. Αυτή είναι η δική μας
 Restaurant - Greek cuisine at Myconian Kove?  «υπογραφή»· διακριτική, αλλά παρούσα σε κάθε λεπτομέρεια.
 Our creative process in the kitchens of the Myconian Col-  Περιγράψτε μας την πιο πρόσφατη «στιγμή έμπνευσης»
 lection always begins with a deep desire to offer experiences   που είχατε. Πώς εξελίσσεται αυτή η αρχική ιδέα από την
 Guided by technique and the truth of raw ingredients, Panagiotis Tsoukatos   — not just meals. Given that Mykonos attracts some of the
 transforms Greek cuisine into an experience that stays with you.  απλή σκέψη στην τελική, πολυβραβευμένη εκδοχή που
 Με οδηγό την τεχνική και την αλήθεια της πρώτης ύλης, ο Παναγιώτης Τσουκάτος   world’s most discerning and well-traveled guests, our primary   βλέπουμε στο τραπέζι;
 μετατρέπει την ελληνική κουζίνα σε βιωματική εμπειρία.  goal — and greatest source of inspiration — is to fully satisfy   Το τελευταίο πιάτο που προσθέσαμε στο μενού είναι ο μπα- >




 144                                                                           145
   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150